Programma | Het Schrijflab

EEN KORT VERHAAL SCHRIJVEN

HS doolhof vijfhoek_met tekst.jpg

Is de stelling waar dat je bij het schrijven van een verhaal de kortste weg naar het einde bewandelt? Of wijk je af van de rechte lijn, maak je een noodzakelijke omweg omdat je anders geen verhaal hebt?

Deze schrijfcursus Een kort verhaal schrijven bestaat uit vijf schrijfworkshops waarin je de weg vindt naar wat je wil schrijven. De uitkomst is een zelf geschreven verhaal. Door te schrijven beantwoord je vragen als: hoe begin ik? Waar begin ik? Met wat begin ik? Wat wil mijn personage en waarom? Je probeert uit wat wel en wat niet werkt. Zo kom je vanzelf uit in het midden waar de spanning oploopt. Je personage twijfelt, het moet een probleem oplossen en weet niet hoe. In de eindfase kijkt je personage terug op hoe het probleem is opgelost. Het is wijzer geworden of niet, het probleem is niet opgelost of maar voor een deel.

Kort gezegd maken deze schrijfworkshops je wegwijs in het doolhof van het korte verhaal. Je vertelt wat je personage meemaakt, doet en denkt.
De schrijfcursus Een kort verhaal schrijven is een combinatie van schrijven en feedback. Feedback om te gebruiken bij het herschrijven van je verhaal.

Data:       29-05, 05-06, 12-06, 19-06 en 03-07 2021 
Tijd:         13:30-16:00 uur
Locatie:    Gezondheidscentrum Plus, Jan Smitzlaan 7, 5611 LD Eindhoven
Kosten:    € 225,00
Docent:    Koos van den Kerkhof 

Kwalificatie: Certificaat

Maximaal aantal deelnemers: 10

Vraag de nieuwsbrief aan: info@hetschrijflab.nl

EEN KORT VERHAAL SCHRIJVEN

Man Vrouw

Voordragen met plezier en passie: een workshop voor schrijvers

etchica voorn zin van het leven klein.jpg

Datum:    22 oktober 2021
Tijd:         14:00-16:30 uur
Locatie:   Nowhere, Madurastraat 90, 1094 GS, Amsterdam
Kosten:    € 45,00
Docent:    Etchica Voorn

CRKBO_Instelling.jpg