Nieuws | Het Schrijflab

EEN KORT VERHAAL SCHRIJVEN

HS doolhof vijfhoek.jpg

Is de stelling waar dat je bij het schrijven van een verhaal de kortste weg naar het einde bewandelt? Of wijk je af van de rechte lijn, maak je een noodzakelijke omweg omdat je anders geen verhaal hebt?

Deze schrijfcursus Een kort verhaal schrijven bestaat uit vijf schrijfworkshops waarin je de weg vindt naar wat je wil schrijven. De uitkomst is een zelf geschreven verhaal. Door te schrijven beantwoord je vragen als: hoe begin ik? Waar begin ik? Met wat begin ik? Wat wil mijn personage en waarom? Je probeert uit wat wel en wat niet werkt. Zo kom je vanzelf uit in het midden waar de spanning oploopt. Je personage twijfelt, het moet een probleem oplossen en weet niet hoe. In de eindfase kijkt je personage terug op hoe het probleem is opgelost. Het is wijzer geworden of niet, het probleem is niet opgelost of maar voor een deel.

Kort gezegd maken deze schrijfworkshops je wegwijs in het doolhof van het korte verhaal. Je vertelt wat je personage meemaakt, doet en denkt.
De schrijfcursus Een kort verhaal schrijven is een combinatie van schrijven en feedback. Feedback om te gebruiken bij het herschrijven van je verhaal.

Data:       15-05, 22-05, 29-05, 05-06 en 12-06 2021 
Tijd:         13:30-16:00 uur
Locatie:    Eindhoven
Kosten:    € 225,00
Docent:    Koos van den Kerkhof 

Maximaal aantal deelnemers: 10

Vraag de nieuwsbrief aan: info@hetschrijflab.nl

EEN KORT VERHAAL SCHRIJVEN

Man Vrouw

Voordragen met plezier en passie: een workshop voor schrijvers

etchica voorn zin van het leven.jpg

In de praktijk blijkt dat het voordragen uit eigen werk niet altijd gemakkelijk is of “leuk” om naar te luisteren en te kijken. Voordragen vereist, net als het schrijven zelf, oefening. De kunst is om in een korte tijd de aandacht van mensen te vangen, vast te houden en een blijvende indruk achter te laten. Je wilt mensen ráken!
Dat is waar deze praktische workshop voor schrijvers voor is bedoeld, handvatten aan te reiken en oefeningen te doen om als schrijver de beste performance uit eigen werk te kunnen geven.
Schrijver Etchica Voorn vertelt aanstekelijk over haar eigen podium- en voorleeservaringen, geeft praktische tips en handige adviezen.

Voor wie?
Voor schrijvers die (willen) voordragen uit eigen werk voor publiek. Oók online publiek.

Wat leer je? 
- Online of  live?
- Lichaamshouding en adem
- Podium- en microfoontechnieken

Wat doe je?
- Schrijfoefeningen
- Voordragen uit eigen werk
- Feedback ontvangen en bespreken

Heb je zin in een inspirerende middag?
Wil je met andere schrijvers oefenen in het voordragen uit eigen werk?  
Wil je je performance versterken?
Schrijf je dan in.

Datum:    3 juni 2021
Tijd:         14:00-16:30 uur
Locatie:   Videoworkshop (als het live kan: op locatie in Eindhoven)
Kosten:    € 45,00
Docent:    Etchica Voorn

Vraag hier de nieuwsbrief aan: info@hetschrijflab.nl

Voordragen met plezier en passie

Man Vrouw

Schrijfworkshops op locatie

HS illuu online workshop.jpg

De lockdown blijft. Vooruitzicht op versoepeling biedt de overheid niet. Daarom plant Het Schrijflab geen nieuwe workshops op locatie. Een online schrijfworkshop is in de maak.

Vraag hier de nieuwsbrief aan: info@hetschrijflab.nl


Verhalen uit Het Schrijflab 2020

HS verhalenbundel coverontw_2020.jpg

Corona! Wie heeft het er niet over? Iedereen zegt daarover zijn zegje, heeft een mening en beweert dat het anders kan en beter.

Intussen zitten we met de gebakken peren. Het leven gaat verder en ook het Schrijflab.

Elk jaar geeft Het Schrijflab in samenwerking met uitgever Shinz Verhalen uit Het Schrijflab uit zoals je weet. En in weerwil van corona, de workshops die niet doorgingen en dan weer wel, doen we dat weer.

Verhalen uit Het Schrijflab 2020 gaat er komen. Weliswaar in 2021, maar toch.

Heb je weleens een workshop bij Het Schrijflab gevolgd of zelfs meerdere workshops, of een cursus dan kun je een verhaal inzenden tot en met 31 december 2020. Een essay of een vijftal gedichten mag ook als je een van de e-cursussen volgt of hebt gevolgd.
Heb je een verhaal op de plank liggen, aarzel dan niet. Het mag een zeer kort verhaal zijn, een autobiografische herinnering, een dystopie, reisverhaal of een humoristisch verhaal. Wat het ook wordt Verhalen uit Het Schrijflab 2020 is je gouden kans om te publiceren. 

Wil je jouw beste verhaal of misschien wel hoofdstuk, schets, portret of groteske inzenden? Vraag dan de voorwaarden aan. Mail naar info@hetschrijflab.nl.

Om de bundel mogelijk te maken, kost veel tijd aan voorbereiding, organisatie, selectie en redactie van de inzendingen. Bij de drie vorige edities van Verhalen uit Het Schrijflab was deze investering in tijd mijn jaarlijkse cadeau aan alle cursisten en coachees. Om de productie en de verschijning van de bundel in coronatijd en misschien straks ook wel een presentatie van de bundel mogelijk te maken, vraagt Het Schrijflab je een donatie te doen.

Wil je doneren? Dat kun je doen ten name van Het Schrijflab, bankrekening NL85 TRIO 0390.5387.44

Dank voor je hulp bij het opnieuw realiseren van de bundel.

Koos van den Kerkhof

Het Schrijflab

Vraag hier de nieuwsbrief aan: info@hetschrijflab.nl