Het Schrijflab

schrijfweek 2019.jpg

Heb je plezier in schrijven en zoek je naar een ander soort vakantie? Schrijvers ABC geeft je deze zomer de ideale kans om spelenderwijs te leren schrijven in de Franse Gers. Zesentwintig schrijfopdrachten in zeven dagen. Heerlijk genieten in la France profonde en moeiteloos schrijven op relaxte locaties.

Je ontdekt hoe het schrijven voor jou werkt, overwint weerstanden en verliest onbezorgd de controle over wat er op papier komt. Je speelt met taal en techniek en doet schrijfervaring op, krijgt inzicht in wat er uit je pen vloeit. Je bewandelt ongebaande paden, schrijft vanuit wonderlijke invalshoeken en overtreft jezelf. Ongemerkt maak je je in een ontspannen sfeer het abc van het schrijven eigen. De a is van het begrip actie dat de ruggengraat vormt van ieder verhaal. De b is de bron van het woord betekenis dat vraagt waar het verhaal over gaat. De c komt van conflict waar een goed verhaal niet zonder kan. De d staat voor de dialoog die een scène doet spetteren en sprankelen van energie. Schrijvers ABC, een zomerweek schrijven van a tot zet.

Ga voor informatie over de locatie en het verblijf in Ons Schrijvershuis Haersma Staete naar: www.inderietenstoel.nl

Datum: 10-17 augustus 2019
Schrijfweek: € 495,-- p.p.
Locatie: Ons Schrijvershuis Haersma Staete, Condom, Frankrijk
Logies en ontbijt: € 315,-- p.p.

Schrijfdocent: Koos van den Kerkhof

Gastheer: Peter den Hollander
Aantal deelnemers: 5 – 10
Inschrijven voor: 1 augustus 2019


SCHRIJFWEEK: Schrijvers ABC 10-17 augustus 2019

SCHRIJFWEEK: Schrijvers ABC 10-17 augustus 2019

">
Man Vrouw

 Verhalen uit Het Schrijflab 2019

HS verhalenbundel cover 2019.jpg

Zoals een moestuinier genoegen beleeft aan het opkweken van sperziebonen en andijvie zo beleeft een schrijfdocent plezier aan de verhalen en stukjes die zijn cursisten schrijven. En dat plezier van de moestuinier vindt zijn hoogtepunt in de oogst. Alsof groenten uit eigen tuin knapperiger zijn, lekkerder, een feest voor de kauwende mond. Zo is het ook voor de schrijfdocent een feest om te genieten van de oogst. Wat hebben zijn cursisten geschreven? 

Wat is er mooier dan dat te laten zien aan de buitenwacht, de veilige omgeving van workshop of cursus verlaten en zeggen: hier ben ik. Dit heb ik geschreven. Wat vind je ervan? Het Schrijflab nodigt je daarom uit.

Dit jaar wordt het de derde keer dat Het Schrijflab eigen proza van Koos van den Kerkhofs cursisten en coachees bundelt in een nieuwe editie: Verhalen uit Het Schrijflab 2019. Opnieuw een coproductie van uitgeverij Shinz en Het Schrijflab.

Wil je een verhaal inzenden? Dat kan. Stuur een mail naar Het Schrijflab en meld je aan. Je ontvangt dan de voorwaarden waaraan je inzending hoort te voldoen. 

Uitgever Shinz en Het Schrijflab kijken uit naar je nieuwe literaire oogst.?