Nieuws | Het Schrijflab

EEN KORT VERHAAL SCHRIJVEN

HS doolhof vijfhoek_met tekst.jpg

Is de stelling waar dat je bij het schrijven van een verhaal de kortste weg naar het einde bewandelt? Of wijk je af van de rechte lijn, maak je een noodzakelijke omweg omdat je anders geen verhaal hebt?

Deze schrijfcursus Een kort verhaal schrijven bestaat uit vijf schrijfworkshops waarin je de weg vindt naar wat je wil schrijven. De uitkomst is een zelf geschreven verhaal. Door te schrijven beantwoord je vragen als: hoe begin ik? Waar begin ik? Met wat begin ik? Wat wil mijn personage en waarom? Je probeert uit wat wel en wat niet werkt. Zo kom je vanzelf uit in het midden waar de spanning oploopt. Je personage twijfelt, het moet een probleem oplossen en weet niet hoe. In de eindfase kijkt je personage terug op hoe het probleem is opgelost. Het is wijzer geworden of niet, het probleem is niet opgelost of maar voor een deel.

Kort gezegd maken deze schrijfworkshops je wegwijs in het doolhof van het korte verhaal. Je vertelt wat je personage meemaakt, doet en denkt.
De schrijfcursus Een kort verhaal schrijven is een combinatie van schrijven en feedback. Feedback om te gebruiken bij het herschrijven van je verhaal.

Data:       29-05, 05-06, 12-06, 19-06 en 03-07 2021
Tijd:         13:30-16:00 uur
Locatie:    Gezondheidscentrum Plus, Jan Smitzlaan 7, 5611 LD Eindhoven
Kosten:    € 225,00
Docent:    Koos van den Kerkhof 
Kwalificatie: Certificaat


Maximaal aantal deelnemers: 10

Vraag de nieuwsbrief aan: info@hetschrijflab.nl

EEN KORT VERHAAL SCHRIJVEN

Man Vrouw

Voordragen met plezier en passie: een workshop voor schrijvers

etchica voorn zin van het leven.jpg

In de praktijk blijkt dat het voordragen uit eigen werk niet altijd gemakkelijk is of “leuk” om naar te luisteren en te kijken. Voordragen vereist, net als het schrijven zelf, oefening. De kunst is om in een korte tijd de aandacht van mensen te vangen, vast te houden en een blijvende indruk achter te laten. Je wilt mensen ráken!
Dat is waar deze praktische workshop voor schrijvers voor is bedoeld, handvatten aan te reiken en oefeningen te doen om als schrijver de beste performance uit eigen werk te kunnen geven.
Schrijver Etchica Voorn vertelt aanstekelijk over haar eigen podium- en voorleeservaringen, geeft praktische tips en handige adviezen.

Voor wie?
Voor schrijvers die (willen) voordragen uit eigen werk voor publiek. Oók online publiek.

Wat leer je? 
- Online of  live?
- Lichaamshouding en adem
- Podium- en microfoontechnieken

Wat doe je?
- Schrijfoefeningen
- Voordragen uit eigen werk
- Feedback ontvangen en bespreken

Heb je zin in een inspirerende middag?
Wil je met andere schrijvers oefenen in het voordragen uit eigen werk?  
Wil je je performance versterken?
Schrijf je dan in.

Datum:    22 oktober 2021
Tijd:         14:00-16:30 uur
Locatie:   Nowhere, Madurastraat 90, 1094 GS, Amsterdam
Kosten:    € 45,00
Docent:    Etchica Voorn

Vraag hier de nieuwsbrief aan: info@hetschrijflab.nl

Verhalen & gedichten uit Het Schrijflab 2020

HS verhalen en gedichten 2020.jpg

Verhalen en gedichten uit Het Schrijflab 2020 openslaan is als het betreden van een rijk gesorteerde supermarkt. Het doet een spannende, wonderlijke en avontuurlijke leeservaring verwachten.

Deze bundel geeft een beeld van het resultaat dat mensen bereiken door mee te doen aan schrijfcursussen en -workshops of een schrijfcoachingtraject te doorlopen bij Het Schrijflab. Een beeld van de uitkomst van een proces onder begeleiding van schrijfdocent Koos van den Kerkhof. Voor de een gaat dat traag, in doordachte stappen, voor de ander snel en direct.

Verhalen en gedichten uit Het Schrijflab 2020 bevat poëzie en proza van een grote diversiteit. De verhalen en gedichten gaan over dingen als onderdrukking van de vrouw, reizen, prille gevoelens, opgroeien in een nieuwe omgeving, afscheid, vriendschap, geheimen, een andere wereld, koopjes jagen, mystiek, een breuk in de familie en goed onderwijs.

Het is een bundel om achter elkaar uit te lezen of om eens op je gemak in te kijken. Een bundel voor liefhebbers van korte verhalen en gedichten, voor mensen die niets liever doen dan zich laten meeslepen door de verbeelding.


Tegen zessen stak ze de sleutel in de voordeur. Er lag een enveloppe op de mat. De zoveelste brief van een incassobureau. Haar benen waren moe van het schoonmaken. De tv stond hard zoals gewoonlijk. Joppe hing onderuitgezakt op de bank tv te kijken. Zijn voeten op de salontafel en in zijn hand een flesje bier. Hij dronk het leeg en liet een boer. Zijn buik puilde over zijn broek.
‘Pak even een nieuw biertje voor me.’

Uit: Vergiftigde ziel, Tel Liane


De bundel Verhalen & gedichten uit Het Schrijflab 2020 (ISBN: 978-94-91032-554) is te bestellen bij Uitgeverij Shinz, prijs € 12,50: http://www.shinz.nl/bestellen


Verder zijn nog verkrijgbaar:

Vijftien verhalen uit Het Schrijflab, prijs: € 7,95 (ISBN: 978-94-91032-271)

Verhalen uit Het Schrijflab 2, prijs € 9,95 (ISBN: 978-94-91032-356)

Verhalen uit het Schrijflab 2019, prijs € 9,95 (ISBN: 978-94-91032-448)


Vraag hier de nieuwsbrief aan: info@hetschrijflab.nl